Saya Sayang Malaysia

Pengikut

Ahad, 24 Ogos 2014

Pisau Terjatuh Dari Atas & Tercacak di Kepala Lelaki Berumur 57 Tahun

Kongsi Di Pesbuk

Seorang lelaki bernama Ziao Yunzhi berumur 57 tahun dan berasal dari China ditimpa nasih buruk yang hamir meragut nyawanya ketika sedang berjln-jalan disekitar rumahnya di Guangyuan, Provinsi Sichuan,

Pada mulanya dia tidak menyedari sebilah pisau berukuran lima inci telah menusuk di kepalanya walaupun di berasa sakit yang teramat sangat sehinggalah seorang penjual tembakau merenungnya dan menunjuk ke atas kepalanya..


"Luar biasa sakitnya," kata Xiao dikutip di NBC News,.

"Aku menangis dan menjerit, 'Kepala, kepala saya sakit', tapi aku tak tahu apa yang berlaku."

Hingga akhirnya ada seorang penjual rokok yang melihatnya dan menjerit sambil menunjuk ke arah kepala Xiao, "Ada pisau di kepalamu!" pisau tersebut panjang iaitu 17,78 cm.

Sambil menahan rasa sakit Xiao terus berjalan, hingga ia akhirnya terpaksa menumpang duduk di sebuah telefon awam.Menurut laporan pelbagai media tempatan, pisau itu berasal dari beranda sebuah unit apartmen di tingkat 8.

Pisau itu didakwa terjatuh setelah ditiup angin, kemudian terjatuh menimpa di kepala Xiao.

Sejumlah pengguna jalan yang melihatnya memanggil polis dan kemudian membawa Xiao ke sebuah pusat rawatan tradisional China. "Beberapa jam kemudian doktor berjaya mencabut pisau dari kepala saya," kata dia.

Benda tajam itu melukai sisi kiri kepalanya, beruntung tidak sampai membuat retak tengkoraknya.

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Catatan Yang Ditulis Dalam Blog Ini Adalah Hakmilik http://phantom1-jomlayan.blogspot.com