Saya Sayang Malaysia

Pengikut

Isnin, 21 Julai 2014

WANITA INI PESAN MENU STARBUCKS 'TERMAHAL' DI DUNIA UNTUK BUKA PUASA!

Kongsi Di Pesbuk

Mencari makanan dan minuman untuk berbuka puasa memang menjadi salah satu saat paling menyenangkan di bulan Ramadhan. Tapi pernahkah kamu dibayangkan menempah makanan atau minuman termahal di dunia?

Yap, hal ini pun ternyata terlintas di fikiran dan bahkan dilakukan oleh seorang wanita asal Amerika bernama Sameera Raziuddin yang memegang rekod pesanan menu di gerai kopi ternama dunia, Starbuck dengan harga termahal di dunia.


Dilaporkan oleh Mashable, wanita 23 tahun yang merupakan pelajar perubatan ini diketahui telah melawat gerai Starbucks di Florida pada Sabtu (12/07) lalu untuk menempah kopi di sebuah gallon dengan paip berukuran cukup besar yang dibawanya.

Satu galon yang dibawanya tersebut terdiri dari 60 gelas espresso, serbuk vanilla, hazelnut, sirap white mocha, caramel, susu soya, serbuk matcha, mocha, dan vanilla drizzle. Totalnya, minuman tersebut berharga US $ 61.22 atau sekitar Rm280

Namun kerana Sameera menggunakan Starbucks loyalty card, maka ia diberikan diskaun dan hanya membayar US $ 57.75 atau sekitar Rm270Kerana bertepatan dengan bulan ramadhan, maka Sameera memerintahkan malam hari sekitar pukul 11.

Paham betul bahawa terlalu banyak kopi akan memberi kesan buruk pada kesihatan, maka ia juga membahagikan minuman tersebut kepada rakan-rakannya. Dengan demikian, maka Sameera telah memecahkan rekod baru setelah sebelumnya ada dua orang yang juga memecahkan rekod sama.

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Catatan Yang Ditulis Dalam Blog Ini Adalah Hakmilik http://phantom1-jomlayan.blogspot.com