Saya Sayang Malaysia

Pengikut

Isnin, 7 November 2011

Cara Meninggal Yang Lucu Dan Aneh..!!!

Kongsi Di Pesbuk 1. 1916: Grigori Rasputin, dukun sekaligus tokoh politik Rusia, diracun dengan dos yang sangat tinggi ketika sedang menyantap makan malam bersama musuh politiknya. Namun dia tidak mati, dan dengan segera, seorang pembunuh mengendap-endap di belakang dan menembak tepat di kepalanya. Ketika ingin memeriksa sama ada Rasputin sudah mati, si pembunuh tiba-tiba merasa ada kekuatan mistik yang mencekiknya. Rasputin ternyata masih hidup dan berusaha lari dari kepungan musuhnya. Sayangnya, ia tertembak tiga kali dan jatuh. musuh-musuhnya tersebut kemudian memukulinya dan melemparnya ke sungai yang sangat dingin (frozen river). Rasputin pun mati. Namun dari hasil autopsi, diketahui Rasputin mati bukan kerana diracun, ditembak, dipukuli, atau mati beku, melainkan mati tenggelam kerana pengsan dipukul ketika dilempar ke sungai.


2. 1981: Pada bulan Mac 1981, Carl McCunn membayar pilot sewaan untuk menerjunkannya di sebuah danau terpencil dekat Sungai Coleen, Alaska, untuk memotret kehidupan liar. Namun sayang, ia lupa meminta sang pilot untuk menjemputnya kembali di bulan Ogos. Kerana tidak mahu mati dalam keadaan lapar, ia memilih untuk menembak kepalanya. Jasadnya diketemukan pada bulan Feb 1982.3. 1322: Humphrey de Bohun, 4th Earl of Hereford tertusuk dan tembus oleh tombak tepat di bagian anusnya dalam the Battle of Boroughbridge.

4. 458 SM: Dramawan (pembuat drama) Yunani Aeschylus terbunuh ketika seekor helang menjatuhkan kura-kura di atas kepalanya. Sang helang menyangka bahawa kepala botak Aeschylus adalah batu. Berita baiknya, si kura-kura terselamat dari menjadi mangsa sang helang.
5. 2005: Seorang pemuda Korea Selatan, Lee Seung Seop (28 thn), pengsan kerana terlalu letih dan meninggal setelah bermain Starcraft di cyber cafe selama 50 jam tanpa berhenti.
6. 1984: Jim Fixx, orang yang menulis "The Complete Book of Running" dan menyerukan bahawa lari dan diet yang sihat dapat memanjangkan usia manusia, meninggal akibat serangan jantung ketika ia sedang berlari. Dari hasil autopsi, ditemukan bahwa Fixx meninggal setelah tiga arteri jantung Fixx tersumbat.
7. 1899: Presiden Perancis FĂ©lix Faure meninggal kerana stroke, ketika sedang melakukan oralseks di pejabatnya...
8. Jean Baptiste LullyDia merupakan konduktor yang memimpin orkestra pada perayaan pulihnya Louis XIV dari sakitnya pada tahun 1687. Kerana terlalu bersemangat, ia menjatuhkan tongkat konduktor tepat pada ibu jari kakinya. Terjadi abses (infeksi dengan nanah) dan diikuti gangren (pembusukan). Lully menolak amputasi, dan akhirnya ia pun meninggal kerana infeksi yang menyebar ke seluruh tubuh.


9. Isadora Duncan (1877-1927)

Dia adalah seorang tokoh tarian modern, mati gara-gara selendang. Pada September 1927, ia sedang naik kereta berkelajuan tinggi, dengan jendela terbuka. Saat itu ia memakai selendang yang berukuran besar. Kerana selendangnya “terbang” sampai ke tayar kereta, ia tercekik seketika dari jendela kereta
.

10. Tennessee Williams (1911-1983)

Dia adalah penulis drama Amerika, meninggal kerana tercekik tutup botol yang tertelan ketika dia mabuk di sebuah hotel di New York.


0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Catatan Yang Ditulis Dalam Blog Ini Adalah Hakmilik http://phantom1-jomlayan.blogspot.com