Saya Sayang Malaysia

Pengikut

Khamis, 29 November 2012

[Berita] Bayi Ditimpa Durian!!

Kongsi Di Pesbuk Apalah cuai sangat ibu bapa sekarang ni, tak pasal-pasal anak yang jadi mangsa.
Kejadian yang berlaku di Nibong Tebal ini jelas sekali menggambarkan kecuaian ibunya yang membuat kerja sambil mendukung anak...

Baca berita selanjutnya..

Bayi maut ditimpa durian
Mohamad Yusoff Zainal meninggal dunia setelah ditimpa buah durian semasa didukung ibunya.

NIBONG TEBAL - Seorang bayi berusia sebulan maut ditimpa durian semasa di dukungan ibunya ketika sedang mengangkat pakaian yang dijemur di ampaian dibelakang rumah mereka dalam kejadian di Kampung Badak Mati, Sungai Bakap, di sini, petang kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, ibunya, Samimi Kasmin, 29, membawa bersama Mohamad Yusoff itu keluar bersama, ketika sedang mengutip pakaian, tiba-tiba buah durian gugur mengenai kepala dan bahunya.
Mangsa merupakan anak sulung kepada pasangan Samimi dan Zainal Abedin, 52.
Panik dengan keadaan itu, Samimi merupakan warganegara Indonesia cuba mententeramkan anaknya sebelum menghubungi suaminya yang ketika itu tidak berada dirumah.

Bayi maut ditimpa durian
Zainal menunjukkan buah durian yang terkena anaknya di Kampung Badak Mati, Sungai Bakap, kelmarin.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superitendan Shafien Mamat ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.
Menurutnya, buah durian seberat 2.150 kilogram (kg) itu gugur daripada pokok lalu terkena kepala mangsa dan bahunya menyebabkan dia menangis kesakitan.

“Keadaan ini menyebabkan ibu mangsa ketakutan dan dalam masa sama cuba memberikan bantuan dengan menggosok-gosok kepala anaknya itu.

“Samimi kemudiannya bertambah panik selepas mendapati anaknya itu tiba-tiba berhenti menangis dan tidak sedarkan diri sebelum bertindak menghubungi suaminya sejurus selepas itu,” katanya.

Shafien berkata, bayi itu kemudiannya dibawa ke Hospital Sungai Bakap (HSB) untuk mendapatkan rawatan, bagaimanapun dia meninggal dunia kira-kira jam 5 petang, sejam selepas kejadian.

Mayat mangsa kemudian dihantar untuk bedah siasat di Hospital Seberang Jaya untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarganya untuk dikebumikan di tanah perkuburan Islam Masjid Lama Sungai Bakap petang, semalam.

Difahamkan akibat terlalu sedih dan tidak mampu mengawal diri, Samimi dilaporkan pengsan di perkarangan hospital.

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Segala Catatan Yang Ditulis Dalam Blog Ini Adalah Hakmilik http://phantom1-jomlayan.blogspot.com